صفحه شخصی رابین صدیق پور   
 
نام و نام خانوادگی: رابین صدیق پور
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مدیر عامل شرکت مهندسان مشاور تارا تحلیل سازه
شماره نظام مهندسی:  20-300-2239
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 گزارش دوربینها(2) بخش عمومی

4

پیرو ارسال روزنوشتی از سوی آقای مهندس نجفی در تاریخ دوم مرداد ماه با عنوان ”گزارش دوربینها“ که در آن به نحوه بررسی موضوع ”استفاده از سیستمهای تصویری مداربسته در سازمان نظام مهندسی اصفهان“ در جلسه هیئت مدیره، اشاراتی به عمل آمده بود و با توجه به قولی که اینجانب برای درج کامل مسیری که این موضوع در هیئت رئیسه و هیئت مدیره طی کرده، داده بودم، با پوزش به دلیل تاخیر در انجام این امر، شرح کامل جریان را خدمت همه دوستان تقدیم می دارم.
اولین اظهار نظر و موضع ”رسمی“ در مورد سیستم مداربسته داخل سازمان، از سوی آقای مهندس قنادی اف(خزانه دار سازمان) انجام گرفت که در موقع امضای چک به مبلغ حدود یک میلیون تومان برای جایگزین کردن برخی از لوازم به کار رفته در سیستم مداربسته سازمان، نامه ای را خطاب به ریاست سازمان، ضمیمه چک مربوطه نمودند که در آن اظهار داشته بودند که اصولاً اعتقادی به استفاده به این سیستم در سازمان ندارند.
پس از قرائت این نامه در هیئت رئیسه، اینجانب بحث را دنبال کردم و سوالاتی را در مورد سیستم مداربسته مطرح کردم و پیرو آن، نامه زیر را در سیستم دبیرخانه سازمان، ثبت کردم:
تاریخ : 31/01/89
شماره : 89 - 1-د- 31
شماره ثبت دبیرخانه : 2009
ریاست محترم سازمان نظام مهندسی استان اصفهان
جناب آقای مهندس عسگری
موضوع : درخواست اطلاعات در مورد سیستم مدار بسته تصویری و صوتی نصب شده در سازمان

با سلام و تقدیم احترام، عطف به نامه آقای مهندس قنادی اُف در مورد سیستم مداربسته صوتی و تصویری نصب شده در سازمان و پیرو آن ، تصمیم به مطرح کردن آن در هیئت رئیسه و هیئت مدیره، خواهشمند است نسبت به در اختیار قرار دادن اطلاعات زیر به اعضای هیئت رئیسه، دستور مقتضی صادر بفرمایید.
1- تاریخ مصوّب شدن استفاده از این سیستم در هیئت مدیره قبلی و کپی مصوّبه از دفتر هیئت مدیره، جهت در جریان قرار گرفتن مذاکراتی که درآن زمان در این مورد انجام شده است.
2- تعداد دوربینهای نصب شده در سازمان و محلهای قرارگیری آنها
3- تعداد دستگاههای ضبط صدا، نصب شده در سازمان و محلهای قرارگیری آنها
4- مشخصّات فنی دستگاهها ( برد ضبط صدا و تصویر، مدت زمان ذخیره شدن اطلاعات در سیستم و ....)
5- آیا دوربینها و دستگاههای ضبط صدا که به صورت مخفی قرار گرفته باشند و در معرض دید نباشند، در سازمان وجود دارند؟ در صورت جواب مثبت ، در هیئت رئیسه مطرح گردد.
قبلاً از همکاری جنابعالی متشکرم.

با تشکر
صدیق پور

بعد از این نامه، بحث مجدداً در هیئت رئیسه مطرح شد. معلوم شد که 16 دوربین در سازمان نصب شده که ظاهراً سه تا از آنها، قابلیت ضبط صدا دارند.(والله اعلم) در ضمن، اینجانب پاسخ صریح و قانع کننده ای در مورد وجود مصوّبه در هیئت مدیره قبلی برای استفاده از سیستم مداربسته دریافت نکردم و بالاخره معلوم نشد که آیا در سازمان از دوربین مخفی هم استفاده شده است یا خیر؟
در همین زمان بود که اینجانب مقاله ای را با عنوان ”بودن یا نبودن“ در بیست و پنجم اردیبهشت ماه در سایت قرار دادم. http://www.iiiwe.com/article/public/bodan_ya_nabodan/
یکی از مواردی که اینجانب در هیئت رئیسه مطرح کردم، لزوم جابه جائی مانیتورینگ از اتاق ریاست سازمان به اتاق حراست یا نگهبانی بود و اینکه لازم نیست مرتباً شخصی به صورت زنده، مشغول پایش باشد، بلکه بایستی تصاویر ضبط شوند و فقط در صورت ایجاد مشکل و یا مسئله ای، تصاویر بازیابی شوند. در ضمن این نکته را مطرح کردم که به دلیل انتخابی بودن اعضای هیئت مدیره، دسترسی دائم هر یک از اعضای هیئت مدیره به اطلاعاتی که از سیستم مداربسته حاصل می شوند و برخی از آنها(مانند مکالمات تلفنی)، می توانند حاوی مطالب خصوصی باشند، می تواند زمینه سوء استفاده احتمالی را چه در زمان انتخابات و چه در هر زمان دیگری، برای آن عضو هیئت مدیره ایجاد کند.
پس از بحثهای بسیار، مصوبه هیئت رئیسه در مورد سیستم مدار بسته به شرح زیر، تعیین گردید و مقرر شد جهت تصمیم گیری نهائی، به هیئت مدیره برده شود.
مصوبه هیئت رئیسه مورخه 30/3/1389 :
”در مورد سیستم کنترل مداربسته سازمان(شامل دوربینها)، مصوّب گردید که فقط از سیستمهای تصویری(فاقد صوت) استفاده شود و امکانات شنیداری از سیستمهای موجود در کل سازمان حذف گردد.“
و پیرو آن بود که مذاکرات زیر در مورد این موضوع در هیئت مدیره، انجام پذیرفت.
شرح مذاکرات هیئت مدیره مورخه 23/4/1389 :
در مورد سیستم مدار بسته: مصوبه هیئت رئیسه در مورد حذف امکانات شنیداری از سیستم موجود توسط آقای مهندس صدیق پور قرائت شد که طبق آن، مقرر شده فقط از تصویر استفاده شود.
مهندس نجفی : این مسئله همیشه مورد صحبت بوده و حتی خود من هم انتقاد داشته ام. اینجا یک سازمان صنفی است نه مکان امنیّتی، کتابخانه و اسناد ملّی، ... .
اینجا به عنوان سازمان صنفی، انتظار دارند که رفتار و ... ما به نحوی باشد که حدّاقل شأن و شخصیت اعضا را حفظ بکنیم و یا آن را بالا ببریم.
البته در برخی از قسمتها توسط برخی از پرسنل سازمان برخوردهایی با مهندسان می شود که به دلیل کم شدن صبر پرسنل در طول روز است که این برخوردها صورت می گیرد ولی باید شأن مهندسان حفظ شود.
به این دلیل فکر می کنم ما اصلاً نیاز به دوربین نداریم و اگر هم داریم، باید طبق نظامنامه و قانون مشخص استفاده شود. در سازمانهایی که دوربین وجود دارد، زیر نظر حراست است.
الآن این شائبه وجود دارد که فردی که به سازمان می آید، زیر نظر قرار دارد.
مثلاً می گویند دوربین پای دلّال را از سازمان بریده است.کی همچین اتفاقی افتاده است؟
یا دوربین مثلاً کارمندها را تحت نظر دارد. این چه حرفی است؟ استخدام کارمند، نظامنامه دارد نه اینکه دختر خاله و پسرخاله مان را بیاوریم استخدام کنیم.
ما حجم کار گرفته شده از فرد را باید چک کنیم نه با دوربین او را چک کنیم.
اگر لازم است باید حراست، آیین نامه و... برای آن تعریف شود و در ضمن تصاویر ضبط و نگهداری شود نه اینکه مستقیماً رؤیت شود.
مهندس بهبهانی : مهندس نجفی معلوم نبود مخالفند یا موافق. ظاهراً ایشان مخالفند. نیمه پُر لیوان را باید دید. الان تکنولوژی روز به روز رشد بیشتری پیدا می کند.
باید از استفاده خلاف و یا غیر قانونی از تکنولوژی جلوگیری کرد نه اینکه آنرا حذف نمود.
ما قبلاً مشکل داشتیم که کسی در اتاقش نبود و نمی شد آنرا کنترل کرد ولی با دوربینها حل شد.
باید ببینیم جنبه مثبت آن بیشتر است یا منفی.
بالاخره این یک ابزار مدیریتی است و هیئت رئیسه تشخیص داده که باشد ولی قابلیت صوتی آن حذف شود و با این موافقم.
مهندس بنی نجاریان : همه در یک جهت دارند صحبت می کنند. برای حفظ صیانت سازمان باید کنترل ناهنجاریها را بکنند. الان سازمان به شرایط بی در و پیکری مواجه شده است.
ما مواردی را داریم که مدعی هستند مهندس هستند ولی نیستند. افرادی هستند که الان ماشین مدل بالا دارند و به سازمان رفت و آمد می کنند ولی عملاً دلال کوپن هستند..
دوربین باید باشد و یک ستاد آنرا کنترل کند. طرح این موضوع را به فال نیک بگیرید.
باید یک فرد مناسب در سازمان پیش بینی شود که بتواند دائم آنرا چک کند. این کار باید کامل شود.
دکتر مسعود : نقطه نظرات مهندس نجفی درست است. من با سیستم پلیسی مخالفم. یکبار در دانشگاه دیدم دوربین نصب شده، مخالفت کردم. دوستم گفت در آمریکا در دانشگاه و کلاسها و ... دوربین هست.
در هتلها از وقتی که دوربین گذاشته اند، راندمان بالا رفته است. چون کارمند می رفت می خوابید.
زمانی که دانشجو بودیم اتفاقی افتاد و ...
حتماً ریاست تشخیص دیده که باید باشد که خیلی خوب است. این دوربینها جهت اصلاح است.
مهندس بکایی : موردی مطرح می شود که ما نیاز به دوربین داریم تا از دزدی دزدها و یا کارکرد صحیح کارمندان اطمینان پیدا کنیم. دوربین، چاره نیست بلکه با اصلاح چارت و گزینش مناسب پرسنل، اصلاح امور امکان پذیر است.
اگر تابه حال دزدی گرفته شده، لطفاً موارد را اعلام کنید. بهتر است سیستم از پلیسی به کنترل کیفیت تبدیل شود.
دوربین برای اطمینان از کیفیت و یا حفظ یک شیء است.
مهندس صدیق پور : خواهش می کنم این مسئله را فاقد از اینکه چه کسی رئیس سازمان است، بررسی کنید. دوربین برای یک مدیر لازم است. پیشنهاد می کنم دوربین به اتاق مدیر اجرایی یا حراست یا نگهبان زبده که مسئول پایِش افراد باشد منتقل شود. بهتر است مانیتورینگ از اتاق رئیس سازمان به جای دیگری منتقل شود تا وقت ارزشمند رئیس سازمان، تلف نشود. در مورد آمریکا، بعد از حملات 11 سپتامبر، سیستم پلیسی شدیدی در همه جا اعمال کردند و استفاده از دوربین در مکانهای مختلف ناشی از ترس آنهاست.
مهندس نجفی : من با دوربینها با این روش مخالفم و یا اینکه سیستم موجود، مطابق صحبت آقای بنی نجاریان، عوض شود.
مهندس عسگری : وقتی ما اینجا را گرفتیم، دخمه دخمه بود. ما آسیب های بسیاری را به خاطر همین دوربینها از سازمان رفع کردیم. در ضمن 75% مراجعان به سازمان، غیر مهندس هستند. مواردی بوده که مثلاً در بانک اتفاق افتاد و ما بوسیله دوربین برطرف کردیم.
شما چه کسی را می توانید بگذارید که اینهمه اسرار مهندسان را بتواند حفظ کند. کسی باید باشد که امین و محرم اسرار باشد. شخصی در کتابفروشی، کتابی را به سرقت برد و من زنگ زدم گفتم کتاب را اشتباه برده اید. شخصی از شهرداری آمد کنار عابر بانک. ما عکسبرداری کردیم و شناسایی کردیم.
در داخل سازمان هم مراجعان به سازمان مختلف هستند.
سپس پیشنهاد هیئت رئیسه به رای گذارده شد و با 8 رای از 12 رای افراد حاضر، مصوب گردید.
مهندس عسگری: اگر پیشنهادی در مورد حذف دوربینها دارید، بدهید تا هیئت رئیسه آن را بررسی کند.
مهندس زلکی زاده : من رأی ندادم چون کلیات قضیه را قبول دارم ولی پیگیریهایی توسط افرادی دارد روی اینکار انجام می شود که به قیمت حیثیت هیئت مدیره و سازمان دارد تمام می شود. باید کاری کرد که از مواضع تهمت جلوگیری کرد.

چهارشنبه 31 شهریور 1389 ساعت 08:29  
 نظرات