صفحه شخصی رابین صدیق پور   
 
نام و نام خانوادگی: رابین صدیق پور
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مدیر عامل شرکت مهندسان مشاور تارا تحلیل سازه
شماره نظام مهندسی:  20-300-2239
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 کارکرد مالی چهار ساله رابین صدیق پور- عضو هیئت مدیره نظام مهندسی اصفهان بخش عمومی

12
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

یکی از مواردی که همواره مورد توجه جامعه مهندسان شاغل در زمینه ارائه خدمات مهندسی بوده، میزان کارکرد سالیانه(سهمیه مهر و کوپن مهندسی) مدیران، مسئولان ارکان مختلف دست اندرکار مسائل ساخت و ساز(مانند شهرداری ها، ...) ، اعضای هیئت مدیره و دست اندرکاران سازمانهای نظام مهندسی است.
همواره نقل قولها، شایعات و ... در افواه جاری است که فلان شخص مثلاً صد هزار متر مربع خارج از سهمیه کار کرده و مسائلی از این قبیل.
متاسفانه هستند افرادی که از موقعیتهای به وجود آمده برای خود، به صورت ناشایست استفاده می کنند. بدترین حالت این کار، استفاده بیش از حد مجاز از ظرفیت سالیانه و حالتهای دیگر، عبارتند از:
1- ارجاع کارفرماها به دوستان و دلالان خودی و اخذ پورسانت
2- تقبل مسئولیت پروژه هایی با متراژهای بسیار زیاد که مجوز رایگان بودن و یا تخفیفات ویژه دارند.
3- ایجاد مشکل برای مالکان در مراحل مختلف اداری قبل از شروع ساخت و هدایت آنها به سوی افراد خاص جهت ارائه خدمات مهندسی و ساخت.
و مواردی از این قبیل.بدون شک تا سیستم خدمات مهندسی به صورت فعلی باشد که از مبادی خاصی شروع و در طول سیر اداری، به صورت غیر سیستماتیک و با دستورات فردی در مسیرهای مارپیچ و احیاناً معکوس! ادامه یابد، می توان انتظار همه گونه نارسایی و تخلف را داشت.
وقتی هم صدای آدم بلند می شود که آخر این بساط را باید جمع کرد و یکی دو بار هم مچ از ما بهتران را می گیری، جوری برایت شایعه و بامبول درست می کنند که اگر کوچکترین نقطه ضعفی داشته باشی، بایستی دو پا داری، دو پای دیگر هم قرض کنی و از شهر خودت فرار کنی.وقتی دست یکی از این حضرات رو شد، بیا و ببین چه محشری به پا کرد:
اول گفت: فلانی خیلی حرص پول دارد.(فلانی یعنی من)
بعد گفت: تمام کارهای مسکن مهر فلان شهرستان را فلانی می زند.(یعنی مهر می زند)
بعد گفت: اصلاً در آن شهرستان کارگاه تولید تیرچه و بتن دارد.
بعد گفت: فلانی پنجاه هزار متر خارج از سهمیه، کار کرده است.
هیچ آدابی و ترتیبی مجوی هر چه می خواهد دل تنگت بگوی
و واقعاً هم از بعضی ها هیچگونه انتظاری نمی توان داشت.
ولی:کی شود دریا به پوز ... نجس کی شود خورشید از پف مُنطَمس
در دستورات مذهبی به چیزی به نام ”غذای شُبهه ناک“ اشاره شده و گفته شده بهتر است انسان حتی از غذایی که نمی داند چگونه و با چه پولی تهیه شده، احتراز کند. پس وای به وقتی که همه درآمد آدم از حق و حساب، رشوه، دلالی و بالا-پایین کردن قوانین باشد. و وای به حال فرزندانی که پدر و مادرشان، اینگونه تدارک زندگی آینده شان را فراهم می کنند.
آنچه در ذیل می آید، کارکرد مهندسی اینجانب از سال 1386 تا 21/11/1389 است.علیرغم اینکه درآمد هر شخص، جزو اطلاعات محرمانه اش محسوب می شود، عمداً آنرا اینجا گذاشتم تا حدود سی هزار نفری که در کل دنیا این سایت را مشاهده می کنند، آن را ببینند.در این مورد، چند نکته قابل ذکر است:
1- در اصفهان کارهای طراحی و نظارت سوله، با یک چهارم متراژ محاسبه و اعمال می گردد.در کارکردی که قبلاً در این سایت برای عملکرد سال 88 خود اعلام کردم، متراژ سوله ها محاسبه نشده است، چون اصولاً کارکرد سوله ها به شهرسازی اعلام نمی گردد.
2- سه کار رایگان داشته ام، دو عدد کار خیلی کوچک برای بی بضاعتها و یک کار با حدود هزار و پانصد متر مربع مربوط به شهرداری که طبق تفاهم فیمابین شهرداری-نظام مهندسی اصفهان، طراحی اینگونه پروژه ها در سهمیه مهندس اعمال نمی گردد.
3- پیرو فراخوان بنیاد مسکن در سال 1386 برای ایجاد دفاتر روستایی، اینجانب با دو نفر دیگر از دوستان در سمیرم دفتری برپا کردیم و به جز ما، دو دفتر دیگر هم احداث شد.در آن موقع مهندسان بومی سمیرم حائز شرایط برای تاسیس دفتر روستایی نشدند.دفتر ما در سمیرم دارای سه شریک و دو کارمند است که طبق نامه ضمیمه در سال 1388 حدود بیست و دو هزار متر مربع طراحی کرده و تعداد پروژه ها، 187 عدد بوده،یعنی متراژ هر پروژه به طور متوسط برابر 122 متر مربع است.(ساختمانها در آنجا اکثراً یک طبقه و دو طبقه است).(در نامه پیوست، اسامی سایر همکاران در سمیرم به دلیل رعایت حریم خصوصی شان، لاک گرفته شده است.)
طبق اسناد پیوست، در این سه سال دریافتی ما از دفتر سمیرم برابر سی و پنج میلیون تومان و پس از کسر مخارج و حقوق پرسنل، سهم هر یک از سه شریک برابر 8 میلیون تومان(برای مدت سه سال) بوده است. یعنی تقریباً دو میلیون و ششصد هزار تومان برای هر سال.
جهت شادی روح تنگ نظران بایستی عرض کنم که هزینه نظارت یک ساختمان هزار متری، تقریباً با درآمد سالیانه ما از دفتر روستایی برابر است.تا این لحظه هیچ دستورالعمل و ابلاغیه ای مبنی بر تعیین سهمیه برای دفاتر روستایی صادر نشده و فقط سعی می شود کار به صورت یکسان، بین همه دفاتر روستایی یک منطقه توزیع شود.من در جلسات مختلف بارها تاکید کرده ام که دفتر ما آمادگی جذب مهندسان محلی را داراست.
4- دفتر روستایی ما، نه کارهای مربوط به سهمیه مهندسی(شهری) و نه کارهای مسکن مهر، هیچکدام را انجام نمی دهد.در این روزنوشت سعی کردم خیلی شفاف و روشن موارد را به استحضار دوستان برسانم.در صورت وجود هرگونه سوال و یا ابهام، می توانید مستقیماً از طریق تلفن، ایمیل، وبلاگ شخصی من و یا از طریق سایت، آن را با اینجانب مطرح نمایید.
با تشکر.

پنجشنبه 19 اسفند 1389 ساعت 10:07  
 نظرات    
 
محمدرضا جمشیدیان 15:43 سه شنبه 17 اسفند 1389
8
 محمدرضا جمشیدیان
آنچه از دل براید لاجرم بر دل نشیند.
ممنون.
حسین هاشمی 19:01 پنجشنبه 19 اسفند 1389
9
 حسین هاشمی
الف- داد وبیداد که در محفل ما رندی نیست که برم شکوه برم داد ز بیداد کشم
ب- زبان بریده به کنجی نشسته صم بکم به از کسی که نباشد زبانش اندر حکم
ج -هردو
متشکر
محسن حبیبی کیاابادی 14:20 دوشنبه 23 اسفند 1389
6
 محسن حبیبی کیاابادی
با سلام خدمت شما دوست عزیز و گرامی ممنون از اطلاعاتی که قرار داده اید
عباس کامرانیان 16:04 دوشنبه 23 اسفند 1389
6
 عباس کامرانیان
حدیثى از امام صادق علیه السلام:

«اِذَا اتَّهَمَ المُؤُمِنُ اَخاهُ اِنماثَ الایمانُ مِن قَلبِهِ کَما یَنماثُ المِلحُ فِى الماءِ

هرگاه مؤمن به برادر [دینى] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‏رود، همچنان که نمک در آب، ذوب مى‏شود.»

همانطوری که سوء استفاده از موقعیت عمل زشت و ناپسندی است، تهمت زدن ناروا هم بسیار ناپسند است.
آقای مهندس از شفاف سازی شما متشکرم. باشد که به رویه جاری در بین مسئولین سازمان تبدیل شود.
رابین صدیق پور 16:58 دوشنبه 23 اسفند 1389
9
 رابین صدیق پور
با سلام مجدد.
ظاهراً در توافق بنیاد مسکن و نظام مهندسی استان اصفهان، قرار شده که بیست درصد کارکرد دفاتر روستایی در سهمیه مهندسی مجاز، اعمال شود.
کارکرد دفتر روستایی ما در سال 88 برابر 22851 متر مربع بوده که در سهمیه سال 88 برابر 4570 متر مربع اعمال شده است.
مجید نکویان 19:53 دوشنبه 23 اسفند 1389
9
 مجید نکویان
با سلام

ضمن تشکر از این اقدام جالب و در نوع خود شجاعانه که بلاشک بسیاری از مسئولین سازمان حاضر به

انجام آن نمیباشند.
محسن کرباسی زاده 05:19 آدینه 22 اردیبهشت 1391
1
 محسن کرباسی زاده
همانگونه که اطلاع دارید یک مهندس عمران پایه یک مطابق ضوابط فعلی 16000 متر مربع درسال سهمیه دارد، براساس آخرین تعرفه ابلاغی، قیمت هرمترمربع نظارت (گروه د) 51200ریال می باشد که پس از کسر 5% پورسانت سازمان و3% عوارض سهم شهرداری درآمد هرمهندس پایه یک در سال به صورت اسمی بالغ بر -/753664000ریال (ماهیانه -/62805333ریال ) می با شد ، البته همانگونه که اطلاع دارید برای تعداد معدودی ازهمکاران بدلیل رانت وامکاناتی که دارند این درآمدهمه ساله محقق میگردد، وبرای بالغ بر 95% سایر همکاران این رقم صرفاً معیار کسر مالیات وچانه زنی ممیزین مالیاتی است.
باید پرسید :
1- آیا درآمد 6 میلیون تومان درماه برای این دوستان منطقی است ؟!
2- آیا این دوستان تخصص ومهارت ویژه ای درعلم مهندسی ساختمان دارند که سایر همکاران ازآن عاجزند؟!
3- آیا مهندسین پایه یک که اکثریت آنها، نظارت برساختمانهای مسکونی، شغل سوم وچهارم ایشان است وقت نظارت بر 16000مترمربع نظارت درسال مطابق شرح خدمات موردنظر قانون رادارند؟!
4- آیا مهندسین جوان عضو سازمان که بعضاً هیچ شغل دیگری جز طراحی ونظارت ندارند،استحقاق کسب درآمدمعادل حداقل 20% این آقایان راندارند؟!
5- آیا وقت آن نرسیده صورت کارکرد دوستانی که درچندسال گذشته تمامی سهمیه شان را درسازمان و طبق تعرفه اخذنموده اندمنتشرگردد؟!
6- اگر متوسط اتمام عملیات اجرایی پروژه ها به فرض عدم توقف، دوسال درنظرگرفته شود، نظارت جاری این مهندسین 32000مترمربع درسال میگردد،آیا چنین نظارتی برای یک شخص میسراست؟!
7- درسنوات گذشته ، برای برخی پروژه ها نظیر مسکن مهر 40% زیربنا درسهمیه منظور گردیده یعنی یک مهندس پایه یک بالغ بر 40000متر مربع درسال وبا احتساب طول دوسال برای اجرا واتمام پروژه 80،000 متر مربع درهربرهه اززمان نظارت داشته، آیا این امر میسر ومنطقی است؟!
8- جدیداً شنیده شده است، با ابتکاری جدید وعجیب وغریب توسط سازمان، 15% حق الزحمه پروژ های بزرگ به حساب سازمان واریز میگردد،ومالک جهت توافق وچانه زنی با ناظرین روانه بازارآشفته خدمات مهندسی میگردد، آیا این موضوع صحت دارد،ودرصورت صحت ، دفاع واستدلال ریاست محترم سازمان دراینخصوص چیست؟
9- آیا سازمان که درتهیه وارائه آمارهای مختلف درمجامع عمومی ابتکار خارق العاده ای دارد،تاکنون آماری از میزان سهمیه مصرف شده مهندسین جوان پایه سه ودو و درآمد واقعی ایشان تهیه نموده است؟!

نتیجه گیری وپیشنهاد:

با عنایت به قولهایی که هیات مدیره قبل از انتخابات دوره قبل درخصوص دفاع از شان وحقوق اعضای سازمان داده اید،شایسته است در چند ماه پایانی دوره تصدی وفرصت باقیمانده موارد ذیل بررسی، نقد کارشناسی وعملیاتی گردد.
الف- آمار پروانه های ساختمانی اخذ شده دراستان اصفهان، طی پنج سال گذشته بررسی و زیربنای موردتقاضا برای اخذپروانه درسال 91 تخمین زده شود.
الف- همانند سایر استانهای موفق در زمینه توضیع عادلانه سهمیه، ابتدای هر سال برای هر مهندس پایه یک، دو و سه به ترتیب 3000، 2000 و 1000 مترمربع سهمیه بازگردد.
ب- پس از مصرف 90 % سهمیه دور اول مهندسین هرپایه، دور دوم وپس از آن دور سوم والی آخر باز گردد.
ج- با توجه به بالا بودن تعداد مهندسین سازه نسبت به رشته های معماری،برق ومکانیک کارکارشناسی برای هر رشته واختصاص زیربنای سهمیه جداگانه ومستقل ازسایررشته هاصورت گیرد.
د- از توافق با مالکین وارگانهایی که درنهایت قصد ضایع نمودن حقوق مهندسین ناظر رادارند درسازمان خود داری گردد.
ه- به منظور استقبال همکاران از انعقادکلیه قراردادهای نظارت درسازمان، تمهیدات ویژه ای جهت پرداخت زودتر حق نظارتهای بلوکه شده درسازمان اندیشیده شود.
و- یک گزارش آماری از توضیع عادلانه کاربین همکاران قبل وبعد از اجرای طرح تهیه و به اطلاع همکاران برسد.