صفحه شخصی رابین صدیق پور   
 
نام و نام خانوادگی: رابین صدیق پور
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  مدیر عامل شرکت مهندسان مشاور تارا تحلیل سازه
شماره نظام مهندسی:  20-300-2239
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 مهندسان کاشان چه انتظاراتی از هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی اصفهان دارند؟ بخش عمومی

16

مهندسان کاشان چه انتظاراتی از هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی اصفهان دارند؟

"بیایید همه با هم، تمهیدی بیاندیشیم که هر سال، سال اصلاح الگوی مصرف باشد."

دوستان و همکاران، سلام.

پیرو درخواست مهندسان شاغل در کاشان مبنی بر حضور هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی استان اصفهان در جمع مهندسان کاشان و شنیدن درخواستها و مشکلات آنها، در تاریخ 6/12/1388 جلسه ای در شهر کاشان برگذار شد.

جهت اطلاع خوانندگان محترم عرض کنم که شهر کاشان، یکی از بزرگترین شهرهای استان اصفهان است که تا مرکز استان حدود 200 کیلومتر فاصله دارد و نزدیک 400 مهندس در آن ساکن و مشغول به فعالیت هستند.

در این جلسه چند مورد و نکته به شرح زیر مطرح شد:

1-  با توجه به اینکه طبق قانون نظام مهندسی، نظام مهندسی استان می تواند در هر یک از شهرهای استان که بخواهد، دفتر نمایندگی داشته باشد، درخواست شد که ترتیبی اتخاذ گردد تا در سال 1389، مسئول دفتر نمایندگی و هیأت اجرایی آن، توسط
رای مهندسان کاشان انتخاب شوند و این امر از حالت انتصابی در مرکز استان، خارج شود. البته هیئت مدیره سازمان، نظامنامه تشکیل و اداره دفاتر نمایندگی در شهرستانها را در اواخر بهمن ماه 1388 مصوب نمود که طبق آن، در شهرهای دارای 70 نفر مهندس به بالا، انتخاباتی در هر سال انجام شود و از بین دو نفر حائزین آرای حداکثر، به تشخیص هیئت رئیسه سازمان، یک نفر به مدت یک سال به عنوان مسئول دفتر نمایندگی هر شهر تعیین شود.

2-  مهندسان در مورد تعرفه خدمات مهندسی که در کاشان مصوّب شده، گلایه داشتد. هر سال توسط شورای مرکزی نظام مهندسی، تعرفه طراحی و نظارت برای ساختمانهای گروه الف، ب، ج و د تعیین و به کل استانها ابلاغ می شود و هر استان می تواند
با مصوّبه هیئت چهار نفره استان، این مبلغ را تا 25% کاهش و یا افزایش دهد.

در کاشان امّا، وضع به گونه ایست که برای کل ساختمانها، عددی در حدود نصف تعرفه ساختمانهای گروه الف(یعنی ساختمانهای یک و دو طبقه) تعیین شده که موجب ایجاد نارضایی شدید در مهندسان آن شهر شده است. طبق اسناد و مدارک ارائه شده، با نرخ موجود، هیچ سودی در سال به یک دفتر مهندسی(پس از کسر هزینه ها و ...) تعلق نمی گیرد.

3-  مهندسان کاشان خواستار توزیع عادلانه کار بین مهندسین بودند. اکنون ظاهراً وضع به گونه ای است که فقط درصد کمی از مهندسان دارای کار هستند و به درصد زیادی از آنها، کاری رجوع نمی شود. تعدادی از مهندسان کاشان، طرحی را برای
توزیع عادلانه کارها تهیه کرده بودند که قرار شد به هیئت مدیره سازمان ارسال و پس از بررسی، عملیاتی شود.

4-  با توجه به فاصله 200 کیلومتری بین کاشان و اصفهان، کاشانیها خواستار استقلال مالی و اداری بودند. مثلاً عنوان شد که برای تمدید عضویت، یک مهندس ناچار است از کاشان به اصفهان بیاید، مدارکش را تحویل متصدی مربوطه دهد و دوباره
برگردد. در مواردی مثل این، مقرر شد که متقاضیان، مدارک را به دفتر نمایندگی تحویل دهند و دفتر به صورت هفتگی مدارک را به اصفهان ارسال نماید.

در مورد کلاسهای ارتقاء پایه و سایر دوره های آموزشی، درخواست شد که کلیه کلاسها، با یک فاصله زمانی معقول از زمان تشکیل آنها در اصفهان، در شهر کاشان نیز تشکیل شود تا از ایاب و ذهاب بی مورد اعضاء جلوگیری شود.

5-  بحث بیمه مهندسان مطرح شد و اینکه توسط سازمان نظام مهندسی با سازمانهای بیمه مذاکراتی انجام شود که بتوان برای مهندسان، یک آینده شغلی مناسب از نظر بیمه، فراهم نمود.

بیشتر مهندسان که در جایی شاغل نیستند و به صورت شخصی کار می کنند، در حال حاضر مشمول بیمه تامین اجتماعی قرار نمی گیرند و سابقه کاری آنها در جایی ثبت نمی شود که باید برای رفع این معضل چاره جویی نمود.

6-  طبق مبحث دوم مقررات ملی ساختمان(نظامات اداری)، سازمانهای نظام مهندسی اجازه دارند تا در دو مرحله از مهندسان عضو خود، برای هر پروژه مبالغی را دریافت نمایند:

الف- طبق بند 17-9،  5 درصد حق الزحمه طراحی در هر رشته از رشته های ساختمان به عنوان حق الزحمه بازبینی طرح ها، نقشه ها و مدارک فنی ساختمان توسط مهندسان ذیربط به حساب سازمان استان واریز خواهد شد.

ب- طبق بند 16-3-1، سازمان استان معادل پنج درصد مبلغ حق نظارت واریزی صاحب کار به حساب سازمان استان را کسر و مابقی مبلغ را با توجه به مراحل اجرای پروژه .. به ناظران پرداخت خواهد نمود.

طبق گفته مهندسان کاشان، متاسفانه در آنجا چندگونه به آنها اجحاف می شود:

اولاً، هیچ پولی برای حق نظارت توسط مالکان به حساب سازمان واریز نمی شود و اکثراً مالکان با پرداخت مبالغی کمتر از تعرفه مصوب، با ناظران قرارداد نظارت می بندند. از اینرو عملاً پرداخت5 درصد تعرفه نظارت از سوی مهندس ناظر به سازمان امری بی معناست، ولی متاسفانه دارد انجام می شود.

ثانیاً شهرداری کاشان از مهندسان حق ورود به شغل می گیرد، که جنبه قانونی ندارد.

ثالثاً شهرداری کاشان از دفاتر نظام مهندسی عوارض پیشه وری می گیرد، که این هم جنبه قانونی ندارد چون طبق قانون دفاتر نظام مهندسی از هرگونه مالیات مستقیمی معاف هستند.

رابعاً شهرداری به جز 3 درصد عوارضی که از حق نظارت از مهندسان می گیرد، 3 درصد هم بابت طراحی ها از مهندسان دریافت می کند که این امر کاملاً غیر قانونی و غیر عقلانی است.

لذا مقرر شد سازمان نظام مهندسی اصفهان و شهرداری کاشان موضوع را با تعامل حل و فصل نمایند.

7-  مقرر گردید که نظارت مضاعف( نظارت سازمان بر کار مهندسان ناظر از طریق فرستادن ناظران ارشد) در دفتر نمایندگی کاشان راه اندازی شود.

8-  بحث کوپن فروشی و استفاده فله ای از مهر برخی از مهندسان توسط دلالان در کاشان جدی است. مقرر شد که موارد توسط مهندسان و دفتر نمایندگی کاشان پیگیری شود و متخلفان به شورای انتظامی معرفی شوند.

9-  این بحث مطرح شد که خیلی از نقشه هایی که به شهرداری کاشان ارائه می شود، فاقد مهر دفتر مهندسی و حتی مهر مهندس و ناظر است. قرار شد این امر توسط دفتر نمایندگی کاشان و سازمان پیگیری و با شهرداری کاشان مذاکره شود. dir=ltr>

اعضای هیئت رئیسه سازمان قول دادند که در یک فرجه سه ماهه، بیشتر موارد و درخواستهای مطرح شده در جلسه را عملی نمایند و در مورد آنهایی که نیاز به برنامه ریزی و مذاکره با شورای مرکزی نظام مهندسی و یا سایر ارگانها و سازمانها دارد، پیگیریهای لازم را انجام دهند.

 


آدینه 6 فروردین 1389 ساعت 10:10  
 نظرات